Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung brengt beveiligingsupdate voor juli al uit

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2016, 13:56 CategorieAndroid

Samsung heeft alvast de beveiligingsupdate voor de maand juli uitgebracht, nog voordat Google dat zelf gedaan heeft voor zijn eigen Nexus-lijn. De update bevat algemene verbeteringen op het gebied van online veiligheid, maar ook specifieke onderdelen voor Samsung-vlaggenschepen.

Download de beveiligingsupdate voor juli

Deze maand brengt Samsung eerder de beveiligingsupdate voor Android uit dan Google doet voor zijn Nexus-apparaten. Ook is het beveiligingsbulletin al vrijgegeven, waarop Google en andere fabrikanten kunnen laten zien wat er deze maand precies verandert en zal worden aangepast. In juli zullen er een aantal dingen goed aangepakt worden. Zo zijn er negen kritieke patches terug te vinden en krijgen we te maken met maar liefst 26 gevallen die zijn gelabeld als ‘hoog risico’. Ook zijn er negen ‘gemiddelde’ bedreigingen.

Voor de apparaten van Samsung zijn er nog eens vier kritieken punten verholpen, waarvan er twee geheim zijn gebleven. Waarschijnlijk zijn het dan kritieke punten die een hoog risico met zich meedragen en door niet te vertellen wat er precies is veranderd, weten kwaadwillenden ook niet meteen waar ze moeten zoeken voor het oude lek (oudere toestellen kunnen dat lek nog bevatten). De update wordt nu uitgerold naar de vlaggenschepen van de fabrikant. Helaas is er geen lijst vrijgegeven van smartphones en tablets die daar onder vallen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016)
Android Marshmallow (6.0)
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.