Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung brengt foto’s en info over UFS-kaartjes naar buiten

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2016, 11:58 CategorieAccessoires

Samsung heeft op donderdag als eerste bedrijf UPS-kaartjes getoond. De Universal Flash Storage-kaartjes lijken op het eerste gezicht erg op microSD-kaartjes, maar halen een snelheid waar zelfs de beste microSD-kaart op de markt bij lange na niet aan kan tippen. Naar verwachting zullen de kaartjes in de toekomst onder andere te gebruiken zijn in mobieltjes, camera’s en drones.

Samsung toont UFS-kaartjes

Samsung heeft niet alleen foto’s naar buiten gebracht waarop we de nieuwe kaartjes te zien krijgen, ook bracht het meer informatie naar buiten wat betreft snelheden. Zo halen de UFS-kaartjes een leessnelheid tot 530 MB per seconde, dat is tot vijf keer sneller dan het beste microSD-kaartje dat momenteel op de markt is. Wat betreft de schrijfsnelheid is er ook zeker verandering te merken. Waar we met microSD-kaartjes zo’n 90 MB per seconde gewend zijn, zorgen de UFS-kaartjes voor een snelheid van 170 MB per seconde.

Samsung UFS kaartjes 2

De kaartjes kunnen overigens niet gelezen worden door een microSD-kaartlezer. De connectoren bij de UFS-kaarten zitten namelijk in het midden. Wanneer de kaarten beschikbaar komen, is nog niet bekendgemaakt door Samsung. Wel is al duidelijk dat de kaarten in ieder geval beschikbaar komen in 32, 64, 128 en 256 GB. Ook over de prijzen van de kaartjes zijn nog geen uitspraken gedaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.