Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy S7 Active is niet waterdicht

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2016, 0:10 CategorieAndroid

De Samsung Galaxy S7 Active is niet waterdicht. Dat is vreemd voor een smartphone die wel als zodanig wordt verkocht; Samsung adverteert er zelfs mee. De Amerikaanse consumentenbond heeft echter andere ervaringen met het toestel.

Champagne

In televisie-advertenties wordt de Galaxy S7 Active ondergedompeld in champagne en in een aquarium. En daarna is hij nog volledig functionel. Dat heeft de Amerikaanse consumentenbond Consumer Reports ook eens geprobeerd. Wat blijkt: de bouwvakkerstelefoon laat water door op diverse gevoelige plekken, en het toestel heeft er ook nogal onder te lijden.

IP68-certificaat

Consumer Reports heeft twee toestellen ondergedompeld in een meter diep water. Volgens de IP68-certificering die de Galaxy S7 Active heeft, zou het daar een half uur tegen moeten kunnen. Nadat de testtelefoons uit het water werden gehaald, ontdekte Consumer ~reports dat er water zat in zowel de voor- als de achtercamera, en in de simkaartsleuf.

Kaduuk

De testtoestellen werden vervolgens twee dagen te drogen gelegd. Daarna werd geprobeerd of ze het nog deden. Dat viel ook al tegen. De telefoons werkten niet lekker meer. Ze vielen voortdurend uit en startten opnieuw op. Kortom: ze waren stuk.

Samsung: ‘Heel weinig klachten’

Consumer Reports heeft Samsung om een reactie gevraagd, en de fabrikant liet weten dat er heel weinig klachten over dit probleem binnenkomen. Een fabrieksfout is in zeldzame gevallen echter mogelijk, aldus Samsung, die erop wees dat de telefoons nog onder de garantie vielen.

Galaxy S7 Edge wél waterdicht

Gek genoeg hebben de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge allebei wel de watertest van Consumer Reports doorstaan. Deze toestellen zijn blijkbaar beter tegen vocht bestand dan het toestel dat hier speciaal voor gemaakt is, de Galaxy S7 Active.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.