‘Samsung Galaxy Tab S wordt voorzien van Marshmallow’

11 juli 2016 1 Minuut 1 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-S-review-scanner

Bronnen die bekend zijn met de plannen van Samsung hebben laten weten dat de originele Samsung Galaxy Tab S ook wordt voorzien van Marshmallow. Mogelijk is dit de laatste grote update voor die tablet, die alweer twee jaar oud is.

Gerucht: Galaxy Tab S krijgt Android 6.0

Als we de geruchten mogen geloven dan krijgt de Samsung Galaxy Tab S dit jaar nog Android 6.0 Marshmallow. Om welke versie van de tablet het gaat, heeft de bron, die bekend zou zijn met de plannen van de Zuid-Koreaanse fabrikant, niet laten weten. Het kan dus zijn dat beide varianten worden voorzien van Android 6.0. Mocht dat het geval zijn, dan is het mogelijk de laatste grote update die het systeem zal ontvangen, omdat de tablets alweer twee jaar oud zijn. En meestal worden die qua ondersteuning dan laten vallen.

Google doet dat bijvoorbeeld ook: na ruim twee jaar hoef je niet meer te rekenen op de nieuwste Android-updates, maar mag je nog wel rekenen op de maandelijkse beveiligingsupdates. De grote updates zijn de updates die nieuwe features of een geheel nieuw besturingssysteem met zich meebrengen, zoals de overstap van Lollipop naar Marshmallow (vorig jaar) of Marshmallow naar Nougat (dit jaar). Het is onwaarschijnlijk dat de Samsung Galaxy Tab S ook nog wordt voorzien van Android 7.0 Nougat – daarvoor is het apparaat te oud.

Reacties (1)