Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Tab S wordt voorzien van Marshmallow’

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2016, 19:04 CategorieAndroid

Bronnen die bekend zijn met de plannen van Samsung hebben laten weten dat de originele Samsung Galaxy Tab S ook wordt voorzien van Marshmallow. Mogelijk is dit de laatste grote update voor die tablet, die alweer twee jaar oud is.

Gerucht: Galaxy Tab S krijgt Android 6.0

Als we de geruchten mogen geloven dan krijgt de Samsung Galaxy Tab S dit jaar nog Android 6.0 Marshmallow. Om welke versie van de tablet het gaat, heeft de bron, die bekend zou zijn met de plannen van de Zuid-Koreaanse fabrikant, niet laten weten. Het kan dus zijn dat beide varianten worden voorzien van Android 6.0. Mocht dat het geval zijn, dan is het mogelijk de laatste grote update die het systeem zal ontvangen, omdat de tablets alweer twee jaar oud zijn. En meestal worden die qua ondersteuning dan laten vallen.

Google doet dat bijvoorbeeld ook: na ruim twee jaar hoef je niet meer te rekenen op de nieuwste Android-updates, maar mag je nog wel rekenen op de maandelijkse beveiligingsupdates. De grote updates zijn de updates die nieuwe features of een geheel nieuw besturingssysteem met zich meebrengen, zoals de overstap van Lollipop naar Marshmallow (vorig jaar) of Marshmallow naar Nougat (dit jaar). Het is onwaarschijnlijk dat de Samsung Galaxy Tab S ook nog wordt voorzien van Android 7.0 Nougat – daarvoor is het apparaat te oud.

 • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)

Reacties

 1. geewizz
  06 januari, 2017 om 16:13

  Schandalig dat een twee jaar oude tablet uit het topsegment van Samsung nu al als oud betiteld word en daarom geen updates meer zal krijgen.
  Zeker gezien het feit dat de Tab S 10.5 een uitstekende en snelle processor heeft en de Nougat update op z’n sloffen zou kunnen draaien. Het word hoog tijd dat fabrikanten desnoods door overheden of Europese commissie gedwongen worden om apparatuur langer te supporten.
  We hebben de mond vol van milieu etc maar dit gaat dezelfde kant op als b.v. printers die je beter nieuw kunt kopen dan de inkt cassettes vervangen. We moeten echt af van de weggooi maatschappij en de dwang van fabrikanten om maar weer nieuw te kopen !!
  Dat wilde ik even kwijt zeker ook omdat mijn Samsung telefoon geen update meer krijgt terwijl die prima functioneert, 3 jaar oud is maar door dit beleid wel onveilig wordt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.