Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung ontwikkelt sleuf voor micro-sd- en ufs-kaarten

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2016, 19:17 CategorieHardware

Samsung heeft een sleuf voor mobiele apparaten ontwikkeld waarin je zowel een micro-sd-kaart als de onlangs aangekondigd ufs-kaart in kunt stoppen. Mocht je dus geïnvesteerd hebben in een grote micro-sd-kaart, dan is dit goed nieuws.

Samsung ontwikkelt sleuf voor micro-sd- en ufs-kaarten

Wanneer er een nieuwe geheugenkaart op de markt wordt uitgebracht, heb je meteen een compatibiliteitsprobleem. Want geen enkel bestaand apparaat ondersteunt de nieuwe kaart (in de meeste gevallen in elk geval nooit zonder hulpmiddelen). Dat probleem ondervindt Samsung nu ook met de onlangs aangekondigde ufs-kaarten. Deze kaarten werken sneller en kunnen meer bestanden dragen, maar werken dus niet met de huidige toptoestellen. Samsung heeft daar wat op bedacht: een oplossing voor nieuwe apparaten.

Het bedrijf heeft namelijk een sleuf voor mobiele apparaten ontwikkeld waar je zowel een micro-sd- als een ufs-kaart in kunt stoppen. Mocht je dus al hebben geïnvesteerd in een grote micro-sd-kaart, dan is het goed om te weten dat die kaart niet meteen waardeloos wordt wanneer je een nieuw toestel aanschaft. Je hebt dan de keuze uit de oude of de nieuwe standaard en dat is een slimme zet. Consumenten hoeven geen keuze te maken, terwijl Samsung niemand buiten de deur houdt. Welke apparaten ufs gaan ondersteunen, is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.