Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Sharp begint met oled-display-productie in 2017 voor iPhone’

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2016, 14:14 CategorieiPhone

Sharp begint met de productie van oled-displays in 2017, zodat de fabrikant die schermen kan gaan leveren aan Apple voor de nieuwste iPhone. Terry Gou, voorzitter van eigenaar Foxconn, heeft de productie en het jaartal bevestigd, maar het gerucht over de iPhone niet.

‘Sharp maakt oled-schermen voor nieuwe iPhone’

Toen Sharp in maart werd overgenomen door producent Foxconn, deed meteen het gerucht de ronde dat die fabrikant zou worden ingezet voor de productie van oled-schermen. Dat is inmiddels bevestigd door Terry Gou, de voorzitter van eigenaar Foxconn. Het doel is om in 2017 te beginnen met die productie. De verwachting is dat die schermen uiteindelijk terechtkomen in de nieuwste iPhone die in 2017 of 2018 moet verschijnen (dat is nog even afhankelijk van wanneer de productie zo ver is dat Apple er van kan gebruikmaken).

Op dit moment kunnen alleen Samsung en LG de massaproductie van oled-schermen aan; Sharp zal dus volgend jaar ook in de rijtje verschijnen. Gou heeft echter niet gezegd waar de schermen voor bedoeld zijn, dus het kan nog alle kanten op. Echter, omdat Foxconn al het gros van de iPhone produceert, is de kans aannemelijk dat het bedrijf ook het scherm zal verzorgen – deze oled-schermen worden dus naar alle waarschijnlijkheid niet voor televisies gebruikt. Bovendien zou Apple in 2017 de eerste iPhone met een oled-scherm willen introduceren.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.