Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Snapchat komt met nieuwe update en maakt foto’s bewaren mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2016, 20:33 CategorieApplicaties

Snapchat komt spoedig met een nieuwe update op de proppen waarna het mogelijk wordt om foto’s en video’s te bewaren in de app. Op die manier kun je in de app een soort foto-album bijhouden. Het is de bedoeling dat de update in de komende maand wordt uigerold voor zowel Android als iOS.

Nieuwe functie Snapchat heet Memories

De nieuwe functie van Snapchat gaat door het leven onder de naam Memories. Zodra je de update geïnstalleerd hebt staan en op het camerascherm omhoog veegt, zul je terechtkomen in Memories. Vanaf dat moment is het makkelijk om een ‘Snap’ of ‘Story’ terug te vinden, alle foto’s die je maakt in de app worden namelijk bewaard. Zo kun je gebruikmaken van keywords om te vinden wat je zoekt. Snapchat maakt gebruik van een beeldanalyse om erachter te komen op welke trefwoorden een foto gevonden moet worden.

Naast deze nieuwe functie hebben de makers van Snapchat ook een nieuwe manier gecreëerd om Snaps uit Memories naar vrienden te versturen of om ze in jouw story te plaatsen. Mocht je een Snap ontvangen die al minstens een dag oud is, dan kun je dat overigens makkelijk opmerken. In dat geval verschijnt er namelijk een frame rondom de foto. In Memories is het niet mogelijk om kiekjes van anderen op te slaan. Ook haalt Snapchat geen foto’s uit je galerij, maar slaat het alleen de foto’s op die je maakt met de app.

My Eyes Only

Tevens komt er in Snapchat een nieuwe functie die ervoor zorgt dat privéfoto’s alleen door jou bekeken kunnen worden. Zodra je aanvinkt dat de foto voor ‘My Eyes Only’ is, zullen de kiekjes afgeschermd worden met een pincode. Zo voorkom je dus gênante momenten.

Wanneer verschijnt de update?

Het is de bedoeling dat de update in de komende maand wordt uitgerold. Daarbij benadrukt Snapchat dat er met de uitrol kleine stapjes worden genomen omdat de update een grote verandering is. De makers van Snapchat willen er zeker van zijn dat alles vlekkeloos verloopt. Zodra de update beschikbaar is, ontvang je een chat van het Snapchat Team.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.