Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Symantec: ‘Android 7.0 Nougat sterker tegen ransomware’

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2016, 10:18 CategorieAndroid

Symantec, een bedrijf gespecialiseerd in online veiligheid, heeft aangegeven dat Android 7.0 Nougat sterker is tegen ransomware dankzij een speciale api.  Api’s zijn een belangrijk onderdeel binnen Android, omdat het apps in staat stelt met andere apps of functies binnen de hardware te communiceren, dankzij dezelfde basis.

Symantec: ‘Android 7.0 Nougat sterker tegen ransomware’

Ransomware is nare software op pc’s en mobiele apparaten, die ervoor kan zorgen dat bestanden of complete apparaten achter slot en grendel worden gezet. Gebruikers kunnen de toegang terug kopen door de kwaadwillenden geld te betalen. En aangezien we tegenwoordig veel meer apparaten hebben en gebruiken, blijkt dit een lucratief middel te zijn voor mensen die denken nog even snel geld te kunnen verdienen. Als we Symantec ogen geloven, een bedrijf gespecialiseerd in online veiligheid, dan zal Android 7.0 ons beter beschermen.

Volgens de onderzoekers van het bedrijf bevat Nougat een speciale api die ervoor zorgt dat kwaadwillenden niet zomaar een wachtwoord kunnen resetten op een apparaat. Daarvoor die je wel een pincode, wachtwoord of iets anders ter beveiliging hebben ingesteld op de lockscreen (wat eigenlijk altijd al een goed idee is). Mogelijk verschijnt er in de toekomst nog wel een middel om ook deze api te omzeilen, maar tot het zover is doe je er dus goed aan zo snel mogelijk Android 7.0 Nougat te downloaden voor je Android, wanneer die update beschikbaar is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.