Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp verwijdert ‘verwijderde’ gesprekken niet helemaal

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2016, 10:57 CategorieAndroid

Uit onderzoek blijkt dat de gesprekken die gebruikers verwijderen binnen WhatsApp, toch niet helemaal worden verwijderd door de populaire berichtendienst. Er blijven nog altijd sporen achter van die chats, die opgegraven kunnen worden door iemand anders.

WhatsApp verwijdert ‘verwijderde’ gesprekken niet helemaal

WhatsApp verwijdert toch niet de ‘verwijderde’ gesprekken helemaal, blijkt uit onderzoek. Dat meldt iOS researcher Jonathan Zdziarski. Zdziarski meldt dat de populaire berichtendienst toch nog altijd sporen van chats achterlaat op het interne geheugen van een apparaat. En dat betekent dat iemand anders daar bij kan en die info kan opgraven. Bijvoorbeeld wanneer iemand fysiek toegang heeft tot je toestel (smartphone of tablet), maar ook via een (cloud) backup. En dat terwijl de dienst dit jaar nog extra werd beveiligd.

Hoewel WhatsApp gebruikmaakt van end-to-end-versleuting (waardoor de berichten niet onderschept kunnen worden), is er dus nog steeds een beveiligingsrisico aanwezig. Wanneer de berichten dus zijn aangekomen, belanden ze op het interne geheugen en mogelijk ook in een cloudopslagdienst (zoals Google Drive of iCloud), waar de berichten dus niet goed versleuteld worden. Deze dienst is hier overigens niet de enige in; het gros van de berichtendiensten laat op deze manier sporen achter. Maar Signal laat bijna géén sporen achter.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.