Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 gratis installeren? Alleen vandaag nog

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2016, 20:39 CategorieWindows

Vandaag om middernacht is het dan zover; Windows 10 zal niet meer gratis zijn. Draait je computer nog op Windows 7 of Windows 8.1? Dan kun je nu de Windows 10-software nog gratis installeren. Dat scheelt je toch aardig wat geld want de software kost na morgen (officieel) 119 euro.

Windows 10 gratis installeren

Je hebt vast wel van die vervelende meldingen op je computer of laptop voorbij zien komen waarin Windos 10 je gratis aangeboden wordt. Door tijdgebrek of simpelweg geen zin heb je de software echter nog niet geïnstalleerd. Tot middernacht kun je dit nog gratis doen. Daarna moet je ervoor betalen.

Om Windows 10 te kunnen installeren moet je computer wel aan een aantal eisen voldoen. Zo heb je een processor met 1 Ghz-kloksnelheid nodig, 1GB werkgeheugen als de pc een 32-bits-processor heeft en 2GB voor een 64-bits-systeem, minimaal 16GB of 32GB aan opslagruimte, een schermresolutie van minimaal 800 bij 600 pixels en een grafische kaart die DirectX 9 en WDDM 1.0 of nieuwere versies ondersteunt. Nu is dat echt minimaal en mag je eigenlijk voor alles het dubbele rekenen om echt vloeiend met Windows 10 te kunnen werken.

Windows-10-laptop

Windows 8.1-gebruikers zien veel overeenkomsten wanneer ze Windows 10 installeren. Windows 7-gebruikers komen echter in een hele nieuwe wereld. Zo brengt Windows 10 onder meer een nieuw startmenu met interactieve tegels, de digitale assistent Cortana, apps in plaats van programma’s en de compleet nieuwe Edge-browser. Daarbij is Windows 10 een stuk stabieler en veiliger dan eerdere versies en ben je de komende tien jaar voorzien van complete ondersteuning. Alles dat Windows 10 brengt lees je in ons Windows 10 overzicht.

Mocht je wat tijd over hebben en Windows 10 vanavond nog installeren dan kun je op 2 augustus al een grote update verwachten. Deze ‘Anniversary Update’ brengt veel nieuwe features en functies.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.