Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi brengt 2GB-versie uit van 6,44-inch Mi Max-phablet

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2016, 9:22 CategorieAndroid

Xiaomi heeft in China een 2GB-versie uitgebracht van de 6,44-inch Mi Max-phablet. De reusachtige telefoon was al een paar weken verkrijgbaar met 3GB en 4GB geheugen. De phablet is bij sommige online winkels verschenen, zonder nadere aankondiging van Xiaomi.

Minder werkgeheugen

De nieuwe variant heeft dus minder werkgeheugen en is in theorie een stukje langzamer dan zijn broertjes met meer ram. De nieuwe Mi Max kost dan ook omgerekend slechts 165 euro in China. Het is onzeker of de Xiaomi Mi Max in Europa wordt uitgebracht, maar via Chinese importwinkels kunnen sommige Xiaomi-toestellen wel besteld worden, dus deze straks misschien ook.

De phablet krijgt behalve wat minder ram, ook wat minder opslaggeheugen me: 16GB in plaats van 32GB. Het toestel is overduidelijk bedoeld voor mensen met een krappe beurs en een hele grote broekzak.

Xiaomi Mi Max 2GB

Behalve het reusachtige scherm heeft de Xiaomi Mi Max nog een bijzonderheid, namelijk een hele grote batterij met een capaciteit van 4850 mAh. Die ook wel nodig is om zo’n groot scherm een dag lang van energie te voorzien. De phablet loopt op Android Marshmallow 6.0.1.

Qualcomm Snapdragon 650

Verdere specificaties ontlopen die van de Mi Max met 3GB niet veel. Dus een micro sd-kaartsleuf voor uitbreiding van het opslaggeheugen, die tevens dienst kan doen als extra simkaartsleuf; een metalen behuizing die 7,5 millimeter dun is, een 16-megapixelcamera op de achterkant en op de voorkant een 5-megapixelcamera. Een Qualcomm Snapdragon 650-chip drijft de zaak aan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.