Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ZTE Axon 7 wordt eerste smartphone met Google Daydream-support

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2016, 21:27 CategorieAndroid

ZTE werkt aan de Axon 7, een nieuw vlaggenschip. Deze smartphone wordt als eerste geschikt voor Google Daydream, het nieuwe virtuale platform van Google. Dat heeft ZTE laten weten.

Snapdragon 820-phablet voor 400 dollar

De ZTE Axon 7 verschijnt eerst in de Verenigde Staten, waar het 5,5-inch toestel net geen 400 dollar gaat kosten. Dat een smartphone van deze prijscategorie aan de zware hardware-eisen van Google Daydream kan voldoen, geeft wat hoop aan smartphone-eigenaren die net een nieuw toestel hebben gekocht. Wellicht is hun telefoon ook geschikt voor Google Daydream. Over dit nieuwe virtuele platform is hier alles te lezen op onze zustersite wearablesmagazine.nl.

HD amoledscherm

Wat je hiervoor nodig hebt, is een hd amoledscherm, een Qualcomm Snapdragon 820-processor en genoeg ram om de virtuele rondombeelden vloeiend in zicht te krijgen. Daar voldoet de ZTE Axon 7 aan; het toestel heeft zo’n processor en ook 4GB ram.

Voorts heeft de phablet een hi-fi audio systeem, een 20-megapixelcamera, en is het toestel gevat in een metalen unibody. Er kunnen twee simkaarten in.

Google Daydream-eisen zijn zwaar

Deze specificaties zijn normaal alleen te krijgen in veel duurdere telefoons, en het Google Daydream-ready stempeltje zal ook wel helpen om de ZTE Axon 7 goed te laten scoren op de markt. Hoewel al bekend is dat ook andere fabrikanten al werken aan nieuwe telefoons die aan de stevige hardware-eisen van Google Daydream voldoen.

Die eisen zijn zo zwaar, dat de chef van de Daydream-afdeling onlangs aanraadde om pas een nieuwe smartphone te kopen in het najaar, als Daydream klaar is voor de lancering van het platform. Dan pas zal duidelijk worden welke telefoons er aan voldoen, en veel huidige telefoons kunnen niet aan de benodigde hardware-eisen tippen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.