Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ZTE brengt ZMAX Pro uit met 6-inch scherm en prijskaartje van 99 dollar

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2016, 22:31 CategorieAndroid

ZTE heeft in Amerika de ZMAX Pro uitgebracht. Dit is een phablet met een scherm van 6 inch en midrange specificaties. Het prijskaartje: 99 dollar.

De telefoon heeft grofweg dezelfde hardwarespecificaties als een andere bekende midranger, de Motorola G4. Maar de ZTE levert wel een reusachtig scherm.

 Snapdragon 617-processor

De hardwarespecificaties voor zover bekend, op een rijtje, laten zien dat het een aantrekkelijke phablet moet worden voor een hoop mensen die geen kolossaal bedrag voor bijvoorbeeld een Samsung Galaxy Note willen neertellen. Het scherm is dus 6 inch in diameter, en heeft een resolutie van 1080 pixels. De telefoon draait op een nette Qualcomm Snapdragon 617-processor die wordt ondersteund door 2GB ram. Er zit 32GB opslaggeheugen in, dat met een micro sd-kaart tot maximaal 128GB kan worden uitgebreid.

Usb type-c en quick charging

De telefoon loopt op de laatste versie van Android, 6.0 Marshmallow, en heeft een usb type-c poort met quick charging. Dus het toestel kan supersnel worden opgeladen.

Vingerafdruksensor

De batterij is een minpuntje: slechts 3400 mAh. Maar daar staat tegenover dat het opladen ervan wel heel snel gaat. Aan de achterkant vinden we een 13-megapixelcamera, aan de voorkant schiet je selfies met 5 megapixel. Een vingerafdruksensor – een zeldzaamheid in deze prijscategorie – maakt het rijtje van de belangrijkste specs af.

Nu is het afwachten of ZTE deze phablet ook elders in de wereld zal uitbrengen, wellicht onder een andere naam, want de ZMAX Pro is in Amerika specifiek gemaakt voor één telefoonprovider (MetroPCS). Voorlopig is er van plannen om deze phablet in Nederland uit te brengen, helaas nog niets bekend.

De ZMAX Pro is niet de eerste grote phablet met aantrekkelijke specificaties voor een goede prijs. Eerder werd de ZTE Axon 7 aangekondigd, die voor een lage prijs zulke goede hardware bevat dat het toestel met het toekomstige virtuele platform Google Daydream kan omgaan. Ook op die telefoon moeten we in Nederland nog wachten, als hij hier al verschijnt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.