Acer introduceert phablet Liquid Z6 Plus

31 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
Acer Liquid Z6 Plus

Acer heeft de komst van een gloednieuwe phablet aangekondigd. Het gaat om de Liquid Z6 Plus, die vanaf 249 euro te koop komt.

Acer gaat tijdens de consumentenbeurs IFA 2016 in Berlijn een nieuwe phablet introduceren. Het gaat om de Liquid Z6 Plus, een smartphone met een beeldscherm van 5,5 inch. De nieuwste phablet van Acer krijgt Android 6.0 mee als zijn besturingssysteem. De phablet wordt aangeprezen als een compacte en betaalbare smartphone.

Specificaties Liquid Z6 Plus

Acer heeft voor de Liquid Z6 Plus gekozen voor een 5,5 inch Full HD IPS-scherm en benadrukt dat er duurzaam 2.5D curved glas is gebruikt voor het display. Onder de motorkap van de phablet bevindt zich een Octa-core processor van Mediatek: de MT6735. Daarmee valt maximaal een kloksnelheid van 1,5 GHz te behalen. Verder is er gekozen voor 3GB werkgeheugen en een opslagruimte van 32GB.

Ondanks dat Acer een betaalbare smartphone op de markt wil brengen, heeft het bedrijf zeker niet bezuinigd op de camera’s. Aan de achterkant vind je een 13 Megapixel camera, terwijl de front camera er één is met 5 Megapixel. Verder beschikt de smartphone over een vingerafdruksensor en zit er een 4080 mAh batterij in het toestel.

Prijs en beschikbaarheid

We gaan de Acer Liquid Z6 Plus met een metalen achterkant vanaf oktober in de winkels tegenkomen. Het apparaat komt ook in Nederland te koop en krijgt een adviesprijs vanaf 249 euro mee. In dezelfde lijn introduceert Acer overigens ook de Liquid Z6, een smartphone met een 5 inch scherm.

Reacties (0)