Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alleen China krijgt Galaxy Note 7 met 6GB ram

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2016, 0:11 CategorieAndroid

Al eerder raakte via documenten bij de Chinese elektronicawaakhond Tenaa bekend dat Samsung in dat land een Galaxy Note 7 uitbrengt met 6GB ram. Nu is dat ook door Samsung zelf bevestigd. Andere landen moeten het doen met de 4GB-variant.

Ook meer opslaggeheugen: 128GB

Behalve meer ram-geheugen krijgt de Chinese phablet ook meer opslaggeheugen: 128GB in plaats van de maximaal 64GB in alle andere landen, inclusief Nederland.

Agressieve marketingcampagne

Directeur DJ Koh van Samsung Mobile heeft dit bevestigd. De Korea Herald heeft er een verhaal over. Koh zegt daarin dat het bedrijf de roll-out van de Galaxy Note 7 in China strak in de smiezen houdt, vanwege de enorme concurrentie van goedkope Chinese telefoonmakers in dat land. Daarom wordt de Galaxy Note 7 daar ‘agressief gemarket met veel geheugencapaciteit’.

OnePlus 3

Er zijn al aardig wat Chinese fabrikanten die de Note 7 wat dit soort onderdelen betreft, naar de kroon steken. Zo heeft de OnePlus 3 ook 6GB ram en er zijn goedkope fabrikanten bezig met meer van dit soort telefoons. Samsung heeft het daarom erg lastig in de Chinese markt, wat te zien is aan de verkoopcijfers: die dalen er al drie jaar. Door met 6GB ram en 128GB opslaggeheugen te zwaaien, hoopt Samsung weer wat Chinese klanten terug te pikken van de concurrentie.

Werkgeheugen

Een phablet met zoveel geheugen, zowel ram als opslag, kost natuurlijk aardig wat centen. Verwacht wordt dat de 6GB-Note 7 in China voor meer dan 900 dollar over de toonbank zal gaan. Gelijktijdig is het niet helemaal helder wat je eigenlijk als gebruiker hebt aan zoveel werkgeheugen. Een benchmarktest van de OnePlus 3 heeft in ieder geval onlangs bewezen dat die telefoon met zijn 6GB ram langzamer is dan een concurrent met minder werkgeheugen. Het ligt er allemaal aan hoe de hard- en software op elkaar zijn afgesteld, bleek hier weer overduidelijk uit.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 7
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.