Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Allo lijkt geen back-up-systeem of cloudsync te hebben

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2016, 12:23 CategorieAndroid

De berichtdienst Allo van Google lijkt vooralsnog geen back-up-systeem of cloudsync te hebben, blijkt uit de testversie van de applicatie. Wellicht dat Google die functie later nog toevoegt, maar voorlopig moeten de gebruikers het nog even zonder doen.

Geen cloudsynchronisatie voor Google Allo

De redactie van Android Police heeft momenteel een testversie in handen van Google Allo en deelt zijn bevindingen met de app. Eerder kwam daardoor al in het nieuws dat de dienst end-to-end-versleuteling heeft (en nog veel meer functies). Een optie die echter ontbreekt is een cloudsynchronisatie of andere back-up-systeem. En dat is behoorlijk vreemd in een tijd waarin mensen vaak van smartphone (en iets minder vaak van tablet) wisselen. De gegevens worden dus niet gesynct tussen verschillende smart devices.

Wanneer je de app verwijdert en opnieuw installeert of wanneer je de app op een nieuw toestel zet, dan kun je wederom opnieuw beginnen met alles dat je tot dan toe gedaan hebt. Dit verdwijnt er allemaal namelijk:

  • De lijst met één-op-één chats
  • De chatgeschiedenis met al je contactpersonen
  • De chatgeschiedenis met Google Assistant
  • Alle mediabestanden die je hebt verzonden en ontvangen

Dit blijft wel achter:

  • De mediabestanden zelf – ze staan in de Allo-map, maar worden niet geassocieerd met personen of chats
  • Je koppeling met een groepschat – je bent wel nog onderdeel, maar kan geen chats van toen lezen

Onthoud dat we hier te maken hebben met een testversie en dat de cloudsync (of wat voor back-up-systeem dan ook) nog kan worden toegevoegd, voordat Allo wordt gelanceerd. Wanneer dat gebeurt, is helaas nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.