Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

App Store draait recordmaand na lancering Pokémon Go

Geschreven door
Geplaatst op4 augustus 2016, 7:26 CategorieApplicaties

Tim Cook heeft via zijn officiële Twitter-account naar buiten gebracht dat de App Store een recordmaand heeft gedraaid in juli. Nog nooit betaalde Apple zoveel geld uit aan de ontwikkelaars. Het is goed mogelijk dat de lancering van Pokémon Go een forse invloed heeft gehad op het bedrag dat uitbetaald moest worden.

Recordmaand voor de App Store

Cook, de CEO van Apple, gaf niet al te veel informatie prijs. Toch weten we nu dat juli 2016 tot op heden de maand is waarin Apple het meeste geld heeft moeten uitkeren aan zijn ontwikkelaars. Om welk bedrag het precies gaat, is helaas niet bekend.

Wel liet Tim Cook weten dat de ontwikkelaars inmiddels meer dan vijftig miljard dollar hebben binnengehaald met hun apps in de App Store. Dat bedrag werd uiteraard niet in één maand of één jaar bij elkaar gespaard. De store bestaat inmiddels acht jaar en in die tijd is Apple tot het genoemde bedrag gekomen. Duidelijk is dat ook Apple goed boert bij deze cijfers. Het bedrijf krijgt namelijk dertig procent van de omzet die de apps behalen vanuit de App Store.

Lancering Pokémon Go

Ondanks dat Cook met geen woord heeft gerept over Pokémon GO, zou het maar zo kunnen dat die game een belangrijke invloed heeft gehad op de recordmaand. De app is enorm populair en prijkt al enkele dagen bovenaan het lijstje in de App Store met best verdienende apps.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.