Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple gaat voor meer diversiteit in emoji met iOS 10

Geschreven door
Geplaatst op2 augustus 2016, 8:58 CategorieiPad

Apple heeft aangekondigd dat iOS 10 vrouwen beter zal vertegenwoordigen met de verschillende emoji, waar voorheen alleen mannelijke opties voor waren. De nieuwe emoji zullen in de herfst, tijdens de release van de nieuwe iOS-versie, worden geïntroduceerd.

Meer emoji van vrouwen in iOS 10

Apple heeft laten weten dat iOS 10 meer emoji van vrouwen bevat. De nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem zal meer vrouwelijke emoji bevatten waar voorheen enkel mannelijke opties voor beschikbaar waren. Later dit jaar, tijdens de herfst, moeten de plaatjes voor iedereen beschikbaar zijn. Straks kun je dus ook kiezen voor een vrouwelijke gewichtheffer, basketballer en surfer. Ook de aan werk gelerelateerde emoji krijgen meer vrouwelijke opties: zo zien we bouwvakkers en privédetectives voorbij komen.

Dat emoji in steeds meer varianten te gebruiken zijn, is een trend die al een tijdje bezig is. Eerder dit jaar kondigde Google ook al dertien nieuwe emoji aan die vrouwen beter vertegenwoordigen. De nieuwe set emoji voor iOS 10 bevat zo’n honderd nieuwe plaatjes (wanneer je de verschillende huidskleuren ook meetelt) en bevat naast meer vrouwelijke, ook andere emoji, zoals een waterpistool, regenboogvlag en koppels van dezelfde genders. Mocht je de bèta van het nieuwe iOS hebben, dan kun je de nieuwe emoji nu al gebruiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.