Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple verliest marktaandeel aan Android en Samsung

Geschreven door
Geplaatst op18 augustus 2016, 23:26 CategorieiPhone

Apple verliest op de smartphonemarkt nog altijd marktaandeel aan Android en vooral aan Samsung. Momenteel is 86 procent van alle smartphones ter wereld een Androidtelefoon.

Apple heeft 13 procent

Dat meldt Gartner, dat deze cijfers periodiek publiceert. Apple heeft nog altijd een zeer respectabel marktaandeel. De iPhone is goed voor dertien procent. Daarmee valt Apple echter ver achter Samsung, dat bijna een kwart (22,3 procent) van alle smartphones ter wereld verkoopt.

Apple heeft daarbij in het afgelopen jaar 1,5 procent marktaandeel verloren. Dat is niet zo veel, maar wel aardig wat. De totale smartphonemarkt wereldwijd zit nog altijd in de lift, voornamelijk dankzij het feit dat ze ook te koop zijn in steeds meer ontwikkelingslanden.

Huawei nummer drie

In  de top vijf van grootste smartphonefabrikanten, zijn Samsung en Apple de enige die niet uit China komen. De plekken drie, vier en vijf worden bezet door Huawei, Oppo en Xiaomi.

De top vijf smartphonefabrikanten maken samen meer dan de helft van alle smartphones die wereldwijd zijn verkocht in de afgelopen drie maanden. Alle andere fabrikanten samen komen tot de overige 46 procent.

iPhone

Chinese smartphonemakers zitten dus flink in de lift. De goedkope producten van de Chinese merken slaan aardig aan in de enige groeimarkten die er nog zijn, de ontwikkelingslanden. In westerse landen is de iPhone – die uiteraard veel duurder is – weer veel sterker in de lokale markten. Om zich van elkaar te onderscheiden, stoppen de Chinese fabrikanten bijzondere features in sommige toestellen. Zo is de beeldstabilisatie van sommige Oppo-telefoons uitmuntend voor het maken van goede selfies, en zoeken andere fabrikanten het in enorme batterijen.

Windows Phone

Welke fabrikant er ook bovenaan staat (Samsung in dit geval), bijna alle andere fabrikanten produceren evenals Samsung ook Androidtelefoons. Het rijtje is als volgt: Android – 86 procent, Apple – 13 procent, Windows – 06 procent, BlackBerry – 0,1 procent.

Windows is dus bijna onzichtbaar op de markt. Vorig jaar ging het nog iets beter. Toen had het Amerikaanse besturingssysteem 2,5 procent van de markt in handen. Dat daalt dus rap.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.