Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos Helium Ultra-phablet al voor de IFA onthuld

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2016, 12:26 CategorieAndroid

Zoals wel wel vaker zien, kunnen sommige fabrikanten niet tot de IFA wachten om hun producten te lanceren. Archos heeft alvast de Helium-smartphones gepresenteerd, waaronder een phablet met hele nette specs voor zijn prijs.

Helium Ultra

De nieuwe Archos 55 Helium-serie bevat bijvoorbeeld de Archos 55 Helium Ultra. Deze smartphone is vriendelijk geprijsd en heeft toch aardige hardware aan boord. Zoals een quadcore processor van MediaTek (de MT6737), 3GB ram en 32GB opslaggeheugen. Deze 5,5-inch phablet is in de kleuren donkergrijs en wit te krijgen.

IPS-scherm

Het IPS-scherm heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels. Dat volstaat voor mensen die vaak video’s kijken op hun phablet. De Helium Ultra is voorzien van een sd-kaartsleuf voor uitbreiding van het geheugen tot maximaal 128GB. Zoals we vaker zien bij de fabrikanten van goedkopere smartphones, kunnen ook in deze phablet twee simkaarten worden gestoken waarvan er een geschikt is voor 4G lte-snelheden.

Verwisselbare batterij

De camera’s vallen op papier evenmin tegen. Op de achterkant treffen we een 8-megapixelcamera aan met een led-flitser, en een 2-megapixelcamera aan de voorkant voor selfies en webcammen. De verwisselbare 2700 mAh batterij moet het volgens Archos makkelijk een dag uit kunnen houden voor het toestel weer aan de lader moet.

De telefoon loopt op Android 6.0 Marshmallow, zonder softwareschil of iets dergelijks, dus ‘puur’  Android. Er komt ook nog een Lite-versie van deze phablet die er net zo uitziet, maar wat minder luxe hardware aan boord heeft: 1GB ram en 16GB opslaggeheugen, en alleen  in de kleur wit.

Minder dan 100 euro

De prijs van de Archos 55 Helium Ultra zal ergens onder de honderd euro uitvallen. Hoeveel hij hier precies gaat kosten, zullen we weten zodra het toestel op de IFA wordt getoond. Die barst volgende week los in Berlijn, en Tabletsmagazine gaat erheen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.