Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Transformer Mini and Transformer 3 Pro gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2016, 11:03 CategorieWindows

Asus heeft de Transformer Mini en de Transformer 3 Pro gepresenteerd. De tablets worden uitgerust met Intel Atom x5- danwel Intel Core i7-processoren, en lopen op Windows 10.

De Asus Transformer 3 Pro werd onlangs al in India gelanceerd voor een erg hoge prijs, omgerekend rond 1970 euro. De tablet is nu ook aangekondigd voor Europa en Japan, maar een prijs is er nog niet bij vermeld. Voor dezelfde markten is ook de kleinere Transformer Mini aangekondigd.

Transformer Mini

De twee tablets zijn, zoals de naam Transformer al aangeeft, convertible tablets met een toetsenbord dat er op een slimme manier aan bevestigd kan worden, of juist losgemaakt. De Asus Transformer Mini is een instapmodel met een 10,1-inch scherm. Dat heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels en een Intel Atom X5-Z8350 Cherry Trail processor.

Deze wordt ondersteund door 4GB ram. Voorts kan gekozen worden uit 64GB danwel 128GB opslaggeheugen. De tablet maakt contact met internet via wifi en er zit een vingerafdrukscanner in om hem te ontsluiten. De batterij zou goed moeten zijn voor elf uur onafgebroken video’s kijken. Een micro hdmi-poort is ingebouwd. De tablet heeft stereo speakers en een 2-megapixel webcam.

Transformer 3 Pro

Asus Transformer 3 Pro b

Zoals uit de naam – en zeker de Indiase prijs – kan worden afgeleid, is de Asus Transformer 3 Pro van een andere klasse. Deze krachtige tablet loopt op een Core i5 of  Core i7-processor van de Skylake-U generatie. Er kan tot 16GB aan ram in, en ssd-schijven van 128GB tot 1 terabyte. Ook kan nog extra opslaggeheugen worden bijgeprikt via een M2-sleuf.

De Transformer 3 Pro heeft een 12,6-inch scherm met een resolutie van 2880 x 1920 pixels. Er kan op dit scherm worden geschreven met een styluspen. Ook dit is een wifi-tablet, met Intel WiDi-ondersteuning. Verder biedt deze tablet stereo speakers, hdmi, usb 3.0 en een usb type-c poort, met een 13-megapixelcamera aan de achterkant en een 2-megapixelcamera aan de voorkant.

Asus Transformer 3 Pro c

IFA

Te verwachten valt dat Asus deze tablets volgende week tijdens de IFA in Berlijn zal presenteren. Dan zullen waarschijnlijk ook de Nederlandse prijzen bekend worden gemaakt.

  • Delen:
Asus Transformer 3 Pro (T303UA)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.