Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome op Android gaat beter om met je accu

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2016, 12:31 CategorieAndroid

Google heeft een update uitgebracht voor Google Chrome op Android. De browser zal nu beter omgaan met je accu en minder energie verspillen. Ook zorgt de update ervoor dat het afspelen van video’s veel soepeler gaat dan voorheen.

Download de update voor Google Chrome op Android

Google heeft de 52ste versie van Google Chrome uitgebracht voor Android-apparaten. De update voor de populaire browser zorgt ervoor dat het afspelen van video’s niet alleen sneller, maar ook veel soepeler gaat. Daarnaast zal dat afspelen minder energie consumeren en daardoor beter zijn voor je accu. Deze verandering betekent dat video’s voortaan sneller kunnen worden afgespeeld binnen een webpagina, zonder dat je nog even die paar seconden wacht tot het bufferen begint. Check ook de video die het bedrijf heeft uitgebracht.

Daarnaast werkt het afspelen van die video’s nu ook in combinatie met de databesparingsmodus. Wanneer die modus is geactiveerd binnen de instellingen, zal Google Chrome een lichtere versie van de video in kwestie binnenhalen, die veel minder data zal gebruiken (en ook iets minder in kwaliteit zal zijn). Google claimt dat je gemakkelijk vijftig procent van je data kunt besparen in die modus, maar levert verder geen bewijs voor die claim. Verder is het belangrijk om te weten dat het hier gaat om videocontent in HTML 5.

  • Google Chrome
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.