Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chromebooks met Android-apps online terug te vinden

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2016, 10:07 CategorieChrome OS

Chromebooks die in staat zijn Android-apps te installeren, kunnen daarna ook worden teruggevonden met Android-apparatenbeheer via je je Google-profiel. Dat komt doordat Google Play Services nu ook actief is op dat platform.

Chromebooks met Android-apps online terug te vinden

Wanneer je een Chromebook hebt die Android-applicaties kan draaien, dan heb je daar een versie van Google Play Services voor nodig. Binnen die dienst zit Android-apparatenbeheer, waarmee je Android-apparaten kunt terugvinden met je Google-profiel. Dat terugvinden kan online, wanneer je inlogt met je Google-account. Chromebooks voor de zakelijke markt of scholen hadden de mogelijkheid al van een afstand leeggemaakt te kunnen worden, maar nu hebben de reguliere Chromebook-modellen dat eindelijk ook.

Momenteel hebben modellen als de Asus Flip, Acer R11 of 2015 Chromebook Pixel toegang tot de feature, via het bètakanaal. Of dit een functie is die was gepland, is helaas niet duidelijk. Het kan ook zijn dat het per ongeluk werkt – maar dan heb je er wel een handige functie bijgekregen. Het lijkt er echter op dat het laatste het geval is, aangezien de namen van de producten niet worden weergeven in Android-apparatenbeheer, alleen de codenamen. Google heeft ook nog niet gereageerd nadat de feature in de software was ontdekt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.