Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chuwi presenteert dualboot Hi10 Pro-tablet voor minder dan 200 euro

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2016, 23:52 CategorieAndroid

Het Chinese merk Chuwi heeft een nieuwe tablet geproduceerd, die in de loop van deze maand via importwinkels te koop is. De Hi10 Pro is voorzien van een 10,1 inch scherm en twee besturingssystemen: Android, met Remix OS, en Windows.

Remix OS

Android 5.1 is de kern van het eerste besturingssysteem. Daar overheen is de Remix OS 2.0-sofwareschil gedrapeerd, die veel functies bezit die lijken op die van Windows. Wil je echt Windows, dan kun je met deze tablet binnen een minuut overschakelen naar Windows 10, dat er ook op staat. Tabletsmagazine heeft eerder zo’n dual-OS tablet van Chuwi gerecenseerd. Deze review is hier terug te lezen.

Intel Cherry Trail X5

Chuwi meldt in een persbericht dat het 10.1-inch scherm een resolutie heeft van 1920 x 1200 pixels. De verhouding is 16:10. De tablet loopt op een Intel Atom Cherry Trail X5-CPU, om precies te zijn de Z8300. Dit is een hedendaagse 64-bit processor met vier kernen, die zijn geklokt op 1,44 Ghz. De processor wordt bij zijn werk geholpen door 4GB DDR3L-ram en er is voorzien in 64GB opslaggeheugen. Het persbericht meldt er niets over, maar dit zal waarschijnlijk zijn opgesplitst tussen de twee besturingssystemen. Dat betekent dat je de beschikking hebt over iets minder dan 32GB per besturingssysteem.

Snel opladen

De batterij biedt voor 6500 mAh aan stroom. Aan de voor- en achterkant bevinden zich 2-megapixelcamera’s. De tablet beschikt over een usb 3.0 type c-poort, en is voorzien van quick charging.

Aluminium

De tablet is geheel in een aluminiumlegering gehuld en met deze metalen jas is de tablet 8,5 millimeter dun. Er kan naar keuze een los toetsenbord bij worden besteld, dat magnetisch aan de tablet wordt verbonden. Om die reden noemt Chuwi deze tablet ook een 2 in 1-convertible. Het bijbehorende toetsenbord kan ook als kickstand dienst doen. Tevens kan de Chuwi HiPen erbij worden aangeschaft om ermee op het scherm te schrijven.

De tablet gaat officieel deze week in de verkoop. Hij is te pre-orderen voor net geen 200 euro. Dat is tevens de adviesprijs van de fabrikant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.