Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Corning niet blij met krastest Gorilla Glass 5

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2016, 14:03 CategorieHardware

Op YouTube is afgelopen week een video verschenen waarin de Samsung Galaxy Note 7 een krastest onderging. De phablet beschikt over Gorilla Glass 5 en dat kwam er niet zo goed vanaf. Reden genoeg voor Android Authority om contact te zoeken met Corning, de makers van het glas. Zij blijken op zijn zachtst gezegd ‘not amused’ te zijn door de krastest van Jerry Rig Everything.

Corning niet blij met krastest

Het eerdergenoemde medium sprak met Jaymin Amin en Jon Pasansky van Corning. De eerstgenoemde vertelde dat de test niet te vergelijken is met een test die gedaan wordt in een laboratorium. Zo zien we wel dat de maker van het filmpje verschillende hardheden gebruikt, maar weten we niet hoeveel kracht hij zet bij de eerste en bij de laatste test. Uit de resultaten valt volgens Amin dan ook geen conclusie te trekken.

Wat opviel bij de krastest, is dat voorwerpen bij een Mohs-schaal van 3 al flinke krassen achterlieten op het scherm. Dat is merkwaardig te noemen volgens Pasansky, want dat kan helemaal niet. Een dergelijk voorwerp kan geen krassen achterlaten op een scherm met een hardheid van 5 of 6. Wat we wel zien, schijnen materiaalresten te zijn. Volgens de twee heren van Corning hoeven gebruikers in ieder geval niet bang te zijn. Gorilla Glass 5 wordt net zo krasbestendig als zijn voorganger.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 7
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

  1. Bernie Blauge
    23 februari, 2019 om 11:12

    Ik vind dat Corning niet zo moet zeuren. Hun Gorilla Glass 5 kan slecht tegen krassen. Dat is niet alleen bewezen door JerryRigEverything, maar ook door vele anderen.
    Bijvoorbeeld als je even zoekt over “should I use a case on my LG V30” (telefoon die Gorilla Glass 5 heeft en mijn “daily driver” is) dan wordt er verteld dat de telefoon slecht tegen krassen kan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.