Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De nieuwe Nexus Launcher wordt mogelijk niet verplicht

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2016, 9:39 CategorieAndroid

Mogelijk wil Google de nieuwe Nexus Launcher niet verplicht maken voor iedereen met een Nexus-apparaat in huis; wordt het dan een optionele launcher? Dat lijkt er wel op, aangezien de launcher de Google Now-laucher niet vervangt.

Gerucht: nieuwe Nexus Launcher wordt niet verplicht

Wanneer je de nieuwe Nexus Launcher voor Android (die dinsdag gelekt is) installeert op je Android-apparaat, dan zul je zien dat de launcher de Google Now-launcher op een Nexus niet zal vervangen. In plaats daarvan hebben we te maken met een geheel nieuw bestand, dat naast Google Now kan worden aangeboden. Daardoor leeft nu de gedachte dat de nieuwe launcher de Google Now-launcher niet zal vervangen op Nexus-apparaten, maar als een extra optie kan worden aangeboden. Wellicht dus ook op andere Android-apparaten.

De Nexus Launcher brengt een aantal veranderingen met zich mee. De eerste grote verandering heeft te maken met het verwijderen van het app-lade-icoon. De app-lade zelf is er nog en is nu verstopt aan de onderkant van het scherm en is met een veeg omhoog op roepen. Onderaan bevinden zich overigens nu vijf, in plaats van vier app-iconen. Ook kun je op het pijltje tappen voor de app-lade. Op de homescreen zie je nu een kalenderwidget (die niet te verwijderen is) aan de bovenkant, met daarnaast een knopje voor Google Now.

Google heeft de launcher nog niet aangekondigd. Hier kun je het apk-bestand alvast downloaden.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.