Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Derde update Microsoft Surface Pro 3 moet batterijprobleem eindelijk verhelpen

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2016, 23:05 CategorieMicrosoft

Microsoft heeft een derde update binnen twee maanden tijd uitgebracht voor de Surface Pro 3. Verwacht wordt dat de batterijproblemen van de Windows-tablet hiermee eindelijk voorbij zijn.

Batterij veel te snel leeg

Een aantal gebruikers van de tablet klaagt er al maanden over dat de Surface Pro 3 veel te snel leeg is. Veel gebruikers gaven de hardware van de tablet de schuld, maar  Microsoft legde uit dat het probleem in de aansturing door de software moet zitten. Het bedrijf heeft al eerder geprobeerd om dit via een update op te lossen, maar tot dusver zonder resultaat.

Update

Over de nieuwe update is nog erg weinig bekend, er is niet eens een change-log bekendgemaakt waarin staat wat voor bugs er precies met deze nieuwe firmware worden geplet. Aangezien Microsoft al een tijd geleden bekendmaakte bezig te zijn met een patch voor het batterijprobleem, mag worden verwacht dat dit nu eindelijk de update is die het probleem definitief voor gebruikers gaat verhelpen.

Hoopvol

De eerste tekenen zijn hoopvol, want op de fora van Microsoft melden zich gebruikers die vertellen dat hun accuduur flink is toegenomen sinds de update. Voor de update was het verstandig om de Surface Pro 3 altijd aan de laadkabel te laten hangen.

Wanhopig

Gebruikers werden behoorlijk wanhopig van de Surface Pro 3, waarvan de accu steeds sneller leegraakte. Bovendien gaf de tablet verkeerde laadpercentages aan; als hij bijna leeg was, meldde Windows dat hij nog halfvol was. Sommigen zijn blij met de update, maar ze geloven pas dat het probleem voorbij is als het een tijdje goed gaat. Zoals de quote hieronder van Steve Meyer vermeldt:

Just got the update..  Rebooted and meter says 50%, unplugged it and 10 minutes later I’m still at 50%.   Used to die in 5 seconds after unplugging.  So, it appears that MS did something – amazing that it took this long.  For me the jury is still out as I need to see where I actually get to after full charge.  Worried that my battery got fired with the bad firmware.

Kortom, het probleem lijkt voor hem en voor veel anderen te zijn opgelost.

 

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Reacties

  1. ROB
    30 augustus, 2016 om 11:12

    I hate microsoft mijn surface spontaan kapot weg 1200 mmicrosoft weigerd te maken ,ik weiger te betalen ,dan maar wacomen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.