Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Dit is de nieuwe launcher voor Nexus-apparaten’

Geschreven door
Geplaatst op2 augustus 2016, 10:03 CategorieAndroid

Google zou hebben gewerkt aan een nieuwe launcher voor de nieuwe Nexus-apparaten, die later dit jaar moeten worden aangekondigd door het bedrijf. Hoewel er al informatie over is gelekt, kan het zomaar zijn dat er nog dingen aan het design gaan veranderen.

Is dit de launcher voor de nieuwe Nexus-apparaten?

Google werkt mogelijk aan een nieuwe launcher voor de Nexus-apparaten. Deze Android-launcher zou samen met de nieuwe Nexus-apparaten worden gelanceerd, die in samenwerking met HTC zouden worden gemaakt. De eerste grote verandering heeft te maken met het verwijderen van het app-lade-icoon. De app-lade zelf is er nog en is nu verstopt aan de onderkant van het scherm en is met een veeg omhoog op roepen. Onderaan bevinden zich overigens nu vijf, in plaats van vier app-iconen. Ook kun je op het pijltje tappen voor de app-lade.

android-nexus-nougat-lauuncher-2

Door op de terugknop te tappen of naar beneden te swipen, sluit de de lade weer af. De lade zelf is grotendeels onveranderd gebleven; alleen de zoekbalk heeft een kleine aanpassing ondergaan. Op de homescreen zie je nu standaard een kalenderwidget (die niet te verwijderen is) aan de bovenkant, met daarnaast een knopje voor Google Now. Daar kun je op tappen om Now tevoorschijn te halen, eroverheen vegen levert geen resultaat op. Daarnaast zou de nieuwe Google Assistent (hier lees je alles) ook een prominente rol krijgen.

Helaas zijn de nieuwe navigatieknoppen voor Android niet te zien in de gelekte afbeeldingen.

nexus2cee_overview_loop1_thumb

nexus2cee_drawer_loop1_thumb

nexus2cee_expose_loop1_thumb

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.