Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Door apps als PokéVision werkt Pokémon GO niet goed’

Geschreven door
Geplaatst op2 augustus 2016, 10:39 CategorieAndroid

De ontwikkelaar van Pokémon GO, Niantic, heeft via Facebook een statement naar buiten gebracht, waarin het bedrijf ingaat op de kritiek van alle spelers. Zo geeft het team een reden achter het sluiten van allerlei third-party apps: het tast de kwaliteit van GO zelf aan.

Niantic reageert op fans en spelers van Pokémon GO

De maker van Pokémon GO, ontwikkelaar Niantic, heeft via Facebook gereageerd op de kritiek die fans en spelers van Pokémon GO op het spel hebben. Zo weten we nu eindelijk waarom het team third-party apps en niet-goed-werkende features heeft verwijderd uit de Pokémon GO-ervaring. Het voetstappensysteem voldeed bijvoorbeeld niet aan de eisen van de ontwikkelaar en voor spelers zelfs verwarring opleverde, terwijl apps aps PokéVision gewoonweg de kwaliteit van de game in de weg zaten, aldus Niantic.

Dat laatste houdt in dat de third-party diensten in feite te veel druk op de servers hebben gezet, waardoor spelers dus problemen hadden met inloggen en spelen. Daarnaast bevindt Niantic zich in een lastige positie. Pokémon GO is nog niet af en terwijl er dus wordt gewerkt aan nieuwe en resterende features, moet het team de servers en de kwaliteit hoog houden, terwijl er ondertussen ook nog gewerkt wordt aan een lancering voor ontbrekende markten, zoals Brazilië. Het succes van de game moet van tevoren onderschat zijn.

Ondertussen wachten de spelers op die nieuwe functies, terwijl er wekelijks nieuwe third-party apps voor het spel verschijnen. Lees het complete bericht op de Facebook-pagina van de ontwikkelaar.

  • Pokémon Go
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.