Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox vraagt gros van gebruikers hun wachtwoord te veranderen

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2016, 8:44 CategorieAndroid

Dropbox heeft een mail naar het gros van de gebruikers gestuurd, met daarin de boodschap dat het wachtwoord moet worden aangepast. Geen nood: het bedrijf is niet gehackt en meldt dat het gaat om een voorzorgsmaatregel.

Verander het wachtwoord van Dropbox

Dropbox heeft een mail uitgestuurd naar het gros van de gebruikers van de cloudopslagdienst, met de boodschap dat zij de volgende keer tijdens het inloggen hun wachtwoord moeten veranderen. Het bedrijf is niet gehackt of iets dergelijks en meldt dat het gaat om een voorzorgsmaatregel. Het gaat hier alleen om de mensen die hun wachtwoord niet meer sinds 2012 hebben veranderd. Wellicht heeft het iets te maken met de in 2012 gelekte informatie over Dropbox-gebruikers, maar dat heeft de opslagdienst niet bevestigd.

Hoewel er geen accounts zijn gehackt, heeft het bedrijf wel opgemerkt dat sommige van die gegevens zijn gebruikt om mee in te loggen. De cloudopslagdienst wil graag benadrukken dat het niemand gelukt is daadwerkelijk in te loggen met die gegevens. Maar zo nu en dan je inloggegevens veranderen, kan sowieso geen kwaad – om welke dienst het dan ook gaat. Het is ook sterk af te raden overal hetzelfde wachtwoord voor te gebruiken. Daarnaast raadt Dropbox aan tweestapsverificatie te gebruiken wanneer dat mogelijk is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.