Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Galaxy Note 7 krijgt 6GB ram in China’

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2016, 15:51 CategorieAndroid

 

De Samsung Galaxy Note 7 heeft 4GB ram. Maar in China zou Samsung binnenkort een variant gaan verkopen met 6GB ram. Dat valt af te leiden uit documenten die Samsung bij de Chinese elektronicawaakhond Tenaa heeft ingeleverd.

Heeft 6GB ram nut?

Of het wel nut heeft om zoveel intern geheugen in een phablet te stoppen, wordt betwijfeld sinds de prestaties van de OnePlus 3 – die 6GB ram heeft – bleken tegen te vallen, vergeleken met die van andere vlaggenschepen met veel minder werkgeheugen.

Zoveel werkgeheugen vreet namelijk ook nogal veel batterijvermogen. Maar op papier staan stevige specs natuurlijk altijd goed, en in China zijn er steeds meer goedkope smartphonemakers die niet alleen een gigantische batterij in nieuwe toestellen stoppen, maar ook een enorme hoeveelheid werkgeheugen.

Concurrentie

Tegen die concurrentie moet Samsung het dus opnemen in China, wellicht is dat de reden waarom in documenten die de Tenaa heeft gepubliceerd nu melding wordt gemaakt van 6GB ram in de Note 7.

Ook meer opslaggeheugen

Of Samsung die 6GB-variant van de Note 7 ook naar andere landen gaat brengen is nog volledig onbekend. Wel is er iets duidelijk over het opslaggeheugen waarmee de ‘Chinese’  Note 7 wordt uitgerust: 128GB, tweemaal zoveel als het instapmodel in de westerse landen. Hier krijgt de Note 7 standaard 64GB mee. Dat kan overigens met een micro sd-kaart wel worden uitgebreid met nog eens 256GB.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 7
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.