Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Allo krijgt end-to-end-versleuteling en nog veel meer opties

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2016, 10:40 CategorieAndroid

De nieuwe berichtendienst van Google, genaamd Google Allo, lijkt een ontzettend rijke dienst te worden, met een hoop features. Zo is er end-to-end-versleuteling aanwezig en kunnen consumenten gebruikmaken van berichten die zichzelf verwijderen en nog veel meer.

Dit mag je verwachten van Google Allo

Google Allo is nog niet gelanceerd, maar komt er wel bijna aan. De redactie van Android Police heeft al even kunnen spelen met een testversie van de applicatie en daar is een hoop informatie uit voortgekomen. Zo worden alle berichten verzonden via een versleutelde verbinding, van end-to-end. Dat betekent dat niemand je berichten onderweg kan onderscheppen. Ook zijn er nog geheime chats aanwezig, waar je tijdelijke berichten met elkaar kunt uitwisselen. Je kunt zelf instellen hoe lang de berichten door de ontvanger te lezen zijn.

Zo kun je kiezen voor een week, een dag, een uur, een minuut, dertig seconden, tien seconden en vijf seconden. Iedereen kan de instellingen wijzigen binnen zo’n chat. Er is nu nog geen countdowntimer aanwezig, maar die kan nog wel worden toegevoegd. Helaas is het maken van screenshots niet mogelijk – voor de slimmeriken onder ons – aangezien Google Allo dat niet toestaat. Daarnaast zal er een uitgebreide zoekfunctie – vergelijkbaar met die van Gmail – aanwezig zijn, waarmee je in één keer al je berichten binnen Allo kunt doorzoeken.

Ook kun je resultaten terugvinden uit Google Assistant, de slimme assistent van de zoekmachinegigant. Als laatste is het ook mogelijk berichten te verwijderen uit de chat, maar alleen bij degene die het bericht daadwerkelijk verwijderd heeft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.