Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Chrome gaat Flash blokkeren vanaf september

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2016, 8:54 CategorieApplicaties

Google heeft laten weten dat Google Chrome vanaf september Flash zal gaan blokkeren. In december moet de overstap naar HTML5 helemaal gemaakt zijn. Alleen de website die geen HTML5 ondersteunen zullen nog in Flash worden weergeven.

Geen Flash meer voor Google Chrome

Mocht je Google Chrome op je Windows-tablet gebruiken, dan is het goed om te weten dat vanaf september geen Flash meer wordt ondersteund binnen de browser. Dat heeft Google bekendgemaakt. Flash heeft in de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkelingen van (verschillende aspecten van) het web en heeft games, apps en websites helpen vormgeven. Maar er zitten ook nadelen aan Flash: de browser kan er erg traag van worden, om over de beveiligingslekken nog maar te zwijgen.

Dus moet het anders, vindt Google. De laatste paar maanden is Google Chrome al minder afhankelijk van de technologie en het bedrijf achter de browser schuift steeds vaker HTML5 naar voren (bijvoorbeeld voor de videospeler van YouTube). Vanaf september zal er dus steeds minder nadruk op Flash gaan liggen en in december – wanneer Chrome 55 beschikbaar moet zijn – dan laat de browser alleen nog Flash-content zien wanneer een website alleen in die technologie gemaakt is. Daar heb je wel de juiste software voor nodig.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.