Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Classroom komt met update voor ouders

Geschreven door
Geplaatst op18 augustus 2016, 9:31 CategorieAndroid

Vlak voordat het nieuwe schooljaar officieel van start gaat, is Google Classroom met een update gekomen. Ouders die graag in de gaten houden wat hun kinderen allemaal uitspoken op school, kunnen voortaan meekijken via Google Classroom. Dat heeft Google naar buiten gebracht via zijn officiële blog.

Google Classroom nu ook voor ouders

Tot op heden werd Google Classroom alleen gebruikt door leraren en leerlingen. Daar komt met de nieuwe update verandering in. Leraren kunnen ouders namelijk uitnodigen. Vanaf dat moment kunnen zij dagelijkse en wekelijkse e-mail-samenvattingen ontvangen om te bekijken wat het kind heeft bereikt. Ook aankondigingen en opdrachten worden daarin verwerkt, zodat ouders nooit meer voor verrassingen komen te staan. Althans, wanneer de leraren ook daadwerkelijk gebruik gaan maken van de functie. Dat is namelijk niet verplicht.

Google Classrooom

Tekenen in Google Classroom

Een andere nieuwe functie in de app van Google Classroom, is het toevoegen van tekeningen. Die functie kan gezien worden als een soort vervanger van een whiteboard. Zo kunnen leraren hun leerlingen dus ook het één en ander uitleggen zonder dat zij daadwerkelijk in een klaslokaal aanwezig hoeven te zijn. Ook leerlingen kunnen tekenen in de app. De functie kan natuurlijk ook gebruikt worden om snelle notities te maken, bijvoorbeeld bij nakijkwerk.

Ook update voor Google Expeditions

Last, but not least, heeft ook Google Expeditions een update ondergaan. De app, die niet per se in samenwerking met Google Classroon gebruikt hoeft te worden, zorgt ervoor dat kinderen digitale uitstapjes kunnen maken. De expedities brengen studenten volgens Google veel verder dan waar ze normaal naartoe konden reizen. Zo kunnen leerlingen onder andere de vasculaire systemen van de mens gaan ontdekken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.