Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google haalt twee onderdelen uit Google Play’

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2016, 10:04 CategorieAndroid

Mogelijk haalt Google binnenkort twee onderdelen uit Google Play, de digitale winkel voor het Android-besturingssysteem voor mobiele apparaten. Het gaat om het vakje met de aanbevelingen van je vrienden en het aantal +1’s die zijn uitgedeeld via het sociale netwerk Google+.

Google blijft aan winkel Google Play werken

Mogelijk werkt Google momenteel aan een nieuwe indeling voor Google Play, de digitale winkel van Android, aangezien er gebruikers zijn die veranderingen hebben opgemerkt. Zo melden sommige Google Play-bezoekers dat er twee elementen zijn verdwenen van een pagina binnen de winkel, namelijk de sectie waarin je de aanbevelingen van je vrienden tegenkomt en de knop voor het uitdelen van een +1 (inclusief het totaal uitgedeelde +1’s tot nu toe. Oudere apparaten kunnen die onderdelen nog wel laten zien.

Google heeft zelf nog niet gereageerd op de veranderingen. Maar het zou niet vreemd zijn wanneer deze specifieke veranderingen worden doorgevoerd. Beide onderdelen waren namelijk gekoppeld aan Google+, het gefaalde sociale netwerk van de zoekmachinegigant. En omdat mensen die niet meer gebruiken als een sociaal netwerk (maar nu maar als een verzamelplaats voor gelijkgestemden), is een dergelijke integratie ook helemaal niet meer nodig en kun je de onnodige onderdelen net zo goed helemaal weghalen, natuurlijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.