Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Hangouts richt zich meer op de zakelijke markt

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2016, 9:37 CategorieAndroid

Aangezien Google deze week Google Duo zal lanceren, zal Google Hangouts meer naar de achtergrond gaan verdwijnen. Tenminste, voor de consument, dan. Hangouts zal namelijk meer gepusht worden naar de zakelijke markt, wat helemaal geen verkeerd plan is.

Google Hangouts meer voor de zakelijke markt

Google Duo wordt deze week gelanceerd en dat betekent dat een andere app van Google het onderspit moet delven. Daar waar Duo echt voor de consument bedoeld is, zal Hangouts namelijk zijn pijlen gaan richten op de zakelijke markt. Dat heeft Google in een interview bekendgemaakt. De reden dat Hangouts naar de zakelijke markt wordt verschenen, heeft te maken met het feit dat de app gekoppeld is aan je Google-account en andere Google-apps. En dat heeft blijkbaar meer succes op de zakelijke markt gehad.

Met Google Allo en Duo wil Google eigenlijk zijn app-portfolio een beetje resetten. Google Hangouts is een mooie app, maar voor veel mensen doet die te veel en daardoor doet die eigenlijk niets echt goed genoeg. Duo en Allo zijn veel meer gefocust en kunnen daardoor een simpele, maar doeltreffende ervaring afleveren. Bovendien is het ook zo dat Hangouts werkt op Android, iOS en Windows (via het web), waardoor bedrijven er veel meer mee kunnen dan met Allo en Duo – ook al zullen sommige Hangouts-gebruikers die features missen in Allo.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.