Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google stuurt notificatie bij aanmelden nieuw apparaat

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2016, 19:32 CategorieAndroid

Google zal voortaan ook een notificatie sturen wanneer je met je Google-account inlogt op een nieuw Android-apparaat, naast de verstuurde e-mail. Op die manier wil de zoekmachinegigant ervoor zorgen dat je data ook echt veilig blijft.

Google stuurt notificatie bij aanmelden nieuw apparaat

Wanneer je inlogt met je Google-account op een Android-apparaat, dan krijg je binnen enkele seconden een e-mailbericht van Google, met daarin de mededeling dat je account zojuist gebruikt is om in te loggen op het Android-apparaat waarop net ingelogd is. Hetzelfde gebeurd bijvoorbeeld wanneer je met Gmail inlogt op een nieuw apparaat; ook dan krijg je een e-mail van het bedrijf. Voortaan wil de zoekmachinegigant echter ook een notificatie met dezelfde mededeling sturen, zodat je er nooit te laat achterkomt dat je account gebruikt is.

De reden hierachter is simpel. Sommige mensen negeren nieuwe e-mailberichten of lezen ze pas veel later, waardoor ongeoorloofde toegang tot je Google-account desastreuze gevolgen kan hebben. Naast het feit dat notificaties vier maal effectiever zijn voor de communicatie naar de gebruiker toe, kunnen wie die meldingen minder goed negeren, omdat ze direct in beeld verschijnen. Tap je op de notificatie, dan word je direct naar je Account-pagina gestuurd, waar je bijvoorbeeld je wachtwoord kunt veranderen en beveiliging kunt verbeteren.

De update wordt op dit moment uitgerold naar alle gebruikers en kan binnen nu en twee weken verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.