Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google werkt aan een nieuw OS, genaamd Fuchsia

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2016, 9:39 CategorieSoftware

Google werkt momenteel achter de schermen aan een compleet nieuw besturingssysteem, die de naam Fuchsia draagt. Het gaat hier niet om een nieuwe versie van Android of Chrome OS, maar om een systeem dat niet gebaseerd is op Linux.

Fuchsia: het nieuwe OS van Google

Google werkt aan een compleet nieuwe OS, waarvan de naam ook al gelekt is: Fuchsia. Het gaat hier niet om een nieuwe versie van Android, het besturingssysteem voor mobiele apparaten, of Chrome OS, het alternatief voor dure laptops, maar om een compleet nieuw systeem dat niet gebaseerd is op Linux (in tegenstelling tot de eerdergenoemde besturingssystemen). Google heeft zelf nog niets naar buiten gebracht en het enige dat we zeker weten over het systeem is de beschrijving die al te lezen is op de website van GitHub.

Pink + Purple == Fuchsia (a new Operating System).

Wel hebben enkele journalisten al dieper gedoken in de materie. Daardoor denken we te weten dat Google de Magenta-kernel voor het OS gaat gebruiken (dat voornamelijk wordt gebruikt voor IoT-systemen). Maar Magenta is in staat de resolutie ook aan te passen voor smartphones en tablets. Daarnaast wordt er ook melding gemaakt van programmeertaal Dart en ondersteuning voor Flutter, wat kan aangeven dat Fuchsia zich zal houden aan het Material Design. Het is nu wachten totdat Google zelf de plannen presenteert.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.