Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google wil af van de Nexus-naam, legt de focus op een G-logo’

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2016, 19:10 CategorieAndroid

Als we de geruchten mogen geloven dan wil Google af van de Nexus-naam voor zijn smartphones en phablets, om die in te ruilen voor een G-logo. Ook zou het bedrijf een aangepaste versie van Android op de aankomende handsets willen zetten, in plaats van de vanilleversie.

Geen Nexus, maar een G van Google

Mogelijk worden de twee aankomende Nexus-toestellen niet voorzien van de Nexus-naam. Althans, als we de geruchten mogen geloven. Het geruchtencircuit meldt namelijk dat Google af wil van die naam en de focus wil leggen op een G op de achterkant van het toestel. Het is verder niet bekend welke richting de zoekmachinegigant op wil gaan met het merk en dat terwijl er in de afgelopen jaren zo hard gewerkt is om het merk bekend te maken onder de mensen. Het is dus even afwachten wat de toekomst in petto heeft.

Wat we weten is dat Google momenteel mogelijk met HTC aan twee smartphones werkt, eentje met een 5″- en een 5,5″-scherm. Die Android-apparaten zouden overigens ook niet worden voorzien van een vanillaversie van het Android-besturingssysteem, maar een aangepaste versie daarvan. Ook dat is een nieuwe richting van het bedrijf, die de Nexus-toestellen in de markt heeft gezet als de pure Android-ervaring. In september verwachten we de aankondigen van de nieuwe toestellen — én de nieuwe plannen.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.