Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Googles Accelerated Mobile Pages uitgerold in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2016, 9:02 CategorieNieuws

Google heeft laten weten dat de Accelerated Mobile Pages (AMP) gaat gelden voor het complete mobiele web en dus ook in Nederland is uitgerold. Met AMP zullen websites sneller geladen kunnen worden en daardoor minder data gaan slurpen.

Laad pagina’s sneller met Accelerated Mobile Pages

Google heeft bekendgemaakt dat de Accelerated Mobile Pages (AMP) voor het complete mobiele web wordt uitgerold en nu dus ook in Nederland beschikbaar is. Wanneer je een zoekopdracht uitvoert op je smartphone of tablet en je een kleine, blauwe bliksemschicht ziet staan naast de titel van de pagina, dan weet je dat die pagina niet alleen sneller geladen wordt maar ook minder data zal gebruiken. Websites dienen we een AMP-versie van een webpagina te hebben. Is er geen AMP-versie, dan open je een normale webpagina.

Omdat AMP minder data verbruikt, betekent dat (waarschijnlijk) ook dat je minder data op het scherm zult zien staan. Nu zijn pagina’s voor het web al meer geoptimaliseerd zodat je scherm niet volloopt met links naar andere artikelen, maar AMP zal ervoor zorgen dat de ervaring veel schoner wordt. Dat zal voor sommige mensen even wennen zijn. Voor nu rolt Google de Accelerated Mobile Pages uit voor ontwikkelaars en later voor de rest – op die manier hebben websitemakers nog even de tijd om geschikte websites te produceren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.