Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Haier doet gooi naar titel ‘lelijkste tablet van 2016’

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2016, 13:04 CategorieAndroid

Haier, een Chinese elektronicafabrikant, heeft bij de Chinese telecomwaakhond TENAA een tablet ingeleverd die eruit ziet alsof iemand de achterkant is vergeten vast te schroeven.

Het apparaat wijkt qua ontwerp erg af van de strakke tablets van tegenwoordig. Als extra bijzonderheid heeft de tablet twee camera’s én twee flitsers op de achterkant.

Haier S100F

De 10-inch tablet heet Haier S100F.  Het lijkt erop alsof de design-afdeling van het bedrijf is gepasseerd bij de productie van dit model. Want intern zit het wel redelijk goed met de hardware. Het apparaat heeft een 10-inch full HD-scherm. Hij wordt aangedreven door een achtkernige processor met kernen die zijn geklokt op 1,5 Ghz. Daarbij geholpen door 2GB ram en 16GB opslaggeheugen. Aan de achterkant zit volgens de specs een 5-megapixelcamera (maar we zien er twee) en aan de voorkant een 2-megapixelcamera. Android 5.1 is het besturingssysteem waarvoor is gekozen. De batterij levert voor 9000 mAh aan stroom, wat erg veel is. Die batterij maakt de tablet nogal dik vergeleken met veel concurrenten. Hij is 11,1 millimeter dik.

Haier b copy

Schroeven en sleuven

Het ontwerp laat veel schroeven en sleuven zien en ziet er eigenlijk nogal onaf uit. Wat nu het verhaal is achter de twee achtercamera’s van de Haier S100F? Dat  blijft kennelijk nog een verrassing totdat de fabrikant zelf meer bekendmaakt over deze nieuwe tablet. Wellicht kunnen er 3D-foto’s en -films mee gemaakt worden. In dat geval is het ietwat vreemd dat de camera’s niet gewoon naast elkaar zitten, maar een stukje apart van elkaar. De ene zit in het midden, de ander veel dichterbij een van de hoeken en die heeft ook zijn eigen led-flitser.

Kortom, wat dit precies voor tablet is, weet nog niemand. Haier zal echter binnenkort wel uit de doeken doen wat we hier precies zien. Dat Haier ook best mooie apparaten kan maken, weten we al van eerdere producten, zoals deze hier.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.