Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP Elite X3 kan straks ook HoloLens-applicaties aan

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2016, 9:22 CategorieWindows

Je kunt de HP Elite X3 in de toekomst ook gebruiken voor het afspelen van applicaties die zijn bedoeld voor de HoloLens-bril van Microsoft. Dat is een augmented (of mixed) reality-bril van het bedrijf uit Redmond, eentje die de werkelijkheid als het ware kan verbeteren.

HP Elite X3 en de Microsoft HoloLens

Michael Park, de algemeen directeur van de afdeling mobiliteit binnen HP, heeft laten weten dat eigenaars van de HP Elite X3 in de toekomst het toestel ook kunnen gebruiken voor het afspelen van augmented reality-applicaties voor de Microsoft HoloLens. Dat is een vernuftig augmented reality-apparaat van Microsoft, dat gebruikt kan worden voor onder meer zakelijke apps. Je zou HoloLens kunnen vergelijken met Google Glass: beide headset hebben een ingebouwde projector, zet je op je hoofd en bouwen een extra laag op de realiteit.

Dit is wat Park daarover te zeggen heeft.

Universal Windows applications made for the HoloLens AR headset will work on smartphones, and they could be used on the Elite x3, said Michael Park, vice president and general manager of mobility at HP. The Elite x3 won’t do AR right out of the starting gate, but it will eventually, Directionally that’s where the roadmap will go. It could be a head-based unit or arm-based unit combined with the [handset] unit — there are all kinds of scenarios.

De HP Elite X3 is vanaf 1 september te koop in Nederland voor een prijs van 699 euro, exclusief btw.

  • Delen:
HP Elite x3
HP Elite x3
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.