Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP heeft nieuwe goedkope Windows-convertible in de pijplijn (update)

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2016, 23:20 CategorieWindows

HP werkt aan een nieuwe 11-inch convertible, waarvan het toetsenbord geheel achter het aanraakscherm kan worden opgeborgen. Deze wordt onderdeel van de goedkope Stream-lijn van HP, en gaat pakweg 250 dollar kosten.

Lichtgewicht

Update: 10:20: De HP Stream 11-inch x360 convertible notebook is vanaf september beschikbaar voor 249 euro in Aqua blue en Black en is inclusief een jaar Office 365.

Origineel bericht: De convertible maakt deel uit van een drietal laptops die HP binnenkort naar de winkels brengt. Het zijn goedkope, lichtgewicht laptops, waarvan de grootste 14 inch is, en de kleinste twee 11,6 inch. Een van die twee 11,6 inch is tevens te gebruiken als tablet, want het scherm kan helemaal rond worden geklapt. Deze 360-graden draaibare convertible heet Stream X360.

HP Stream

Dun en goedkoop

HP zou de drie nieuwe producten op 7 september officieel onthullen, maar er zijn al plaatjes uitgelekt van de apparaten. De lichtgewicht computers zijn allemaal dunner dan twee centimeter, en hebben de beschikking over  een 802.11ac 2×2 Wi-Fi antenne. Dat is naast de prijs en het plaatje tevens de enige informatie die over de hardware bekend is.

Paars en blauw

Verwacht mag worden dat er niet al te krachtige hardware in zit. Wellicht een low-end Intelprocessor, een paar GB ram en een Office 365-abonnement, wordt gegokt. De apparaten, ook de tablet, worden verkocht in de kleuren paars, blauw, wit en zwart. Het is nog onbekend wanneer ze naar Nederland komen en hoeveel ze hier gaan kosten. Opvallend is dat ze ongeveer in dezelfde prijsklasse worden uitgebracht als Chromebooks, die alom gelden als de goedkoopste laptops die er zijn. Echter: dit zijn Windows-laptops, en die hebben meer mogelijkheden. Voor dezelfde prijs.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.