Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram gebruikt data van Facebook voor Story-feature

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2016, 10:18 CategorieAndroid

Instagram heeft laten weten dat de app gebruikmaakt van de data van Facebook (en meer) voor het presenteren van de nieuwe verhalen. Op basis van die data zal de app je verhalen laten zien waar je mogelijk het meeste in geïnteresseerd bent.

Instagram gebruikt data van Facebook voor Story-feature

Toen Instagram de timeline omgooide van ‘van nieuw naar oud’ naar ‘wat je interessant zal vinden’, heeft dat voor veel ophef gezorgd. Dat betekent echter niet dat het sociale netwerk voor het delen van foto’s zich daar wat van aantrekt. Met de nieuwe Story-feature, die vorige week werd aangekondigd, gaat de applicatie zelf nog een stapje verder. Om je van de beste verhalen te voorzien, wordt er namelijk ook gebruikgemaakt van data van Facebook (en meer datapunten die niet bekend zijn) – en dat voor het beste algoritme.

Het algoritme moet ervoor zorgen dat je uitsluitend de content krijgt te zien van de mensen waar je het meeste contact mee hebt, zodat je niets van elkaar hoeft te missen. Dat betekent direct dat je weinig tot geen content zult aantreffen van de andere mensen die je volgt, wanneer je daar weinig of geen contact mee hebt. Als je Stories voor het eerst opstart, krijg je echter vijf willekeurige verhalen te zien. De vraag is nu hoe de gemeenschap hier op gaat reageren en of er dan wat gaat veranderen. Maar we hebben het idee van niet.

  • Snapchat
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.