Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Inzoomen met Instagram gaat nu iets gemakkelijker

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2016, 12:14 CategorieAndroid

Mocht je gebruikmaken van Instagram Stories, een ‘nieuwe’ feature binnen de applicaties, dan kun je nu gebruikmaken van een nieuwe zoomfunctie. Ook dit onderdeel hebben de makers van de populaire app niet helemaal zelf bedacht.

Zo kun je inzoomen met Instagram Stories

Het is geen geheim dat de makers van Instagram goed hebben afgekeken bij Snapchat voor de nieuwe feature Stories. Met die feature kun je dagelijks een mooi overzichtje maken voor je volgers, die de korte video vervolgens bekijken. Daar waar het voor Snapchatters al mogelijk was om met één hand in te zoomen tijdens het maken van de video, is het nu ook mogelijk voor de Instagrammers onder ons. En – niet geheel onverwacht – ook deze functie is rechtstreeks uit Snapchat gehaald en in de Instagram-apps gestopt.

Wanneer je namelijk een video schiet, kun je met je duim over het scherm vegen om in te zoomen. Wanneer je je duim naar voren beweegt, dan zoom je in. Veeg je je duim naar achteren, dan zoom je uit. In de praktijk werkt dit natuurlijk meer dan prima, dus waarom zou je een goede formule door elkaar gooien? Voor veel mensen is het echter een doorn in het oog, omdat het kopieergedrag zo overduidelijk is. Daarnaast hebben de apps van Instagram op iOS en Android ook bugfixes gehad en zouden de apps nu beter presteren.

  • Instagram
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.