Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPhone 6 Plus kan last gaan krijgen van de Touch Disease

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2016, 9:31 CategorieiPhone

De iPhone 6 Plus kan last krijgen van wat iFixit heeft omgedoopt tot Touch Disease: een grijze balk bovenin het scherm van de smartphone. Het touchscreen vervangen lijkt hier niet de oplossing te zijn, aangezien de chips onder het scherm de boosdoener lijken te zijn.

iPhone 6 Plus heeft last van Touch Disease

Een groeiende groep iPhone 6- en iPhone 6 Plus-eigenaars hebben zich bij verschillende reparatiewinkels gemeld met hetzelfde probleem: een vervelende grijze balk bovenin het scherm. Mocht je dit probleem tegenkomen, dan kan het touchscreen minder goed of in sommige gevallen helemaal niet meer werken. iFixit, een blog die apparaten uit elkaar haalt en de nodige technische kennis in huis heeft, heeft het probleem omgedoopt tot Touch Disease. Apple schijnt op de hoogte te zijn van het probleem, maar lijkt er nog niets aan te doen.

Wanneer je heel even druk zet op het scherm lijkt het probleem tijdelijk verholpen te zijn. Maar wil je er zeker van zijn dat alles goed blijft werken, dan doe je er goed aan naar een reparateur te gaan. Het scherm vervangen helpt echter niet, omdat het om de chips onder het scherm gaat – die lijken de problemen de veroorzaken. Mocht je nog garantie op je toestel hebben, neem dan direct contact op met de klantenservice van Apple. Ook wanneer je garantie verlopen is doe je daar goed aan – wellicht wordt er binnenkort nog een regeling getroffen.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.