Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Irisscanner Samsung komt ook in goedkopere smartphone

Geschreven door
Geplaatst op4 augustus 2016, 14:21 CategorieAndroid

Samsung maakte onlangs bekend dat zijn nieuwe Galaxy Note 7 de beschikking krijgt over een irisscanner. Verwacht werd dat de irisscanner alleen een plek zou krijgen in duurdere smartphones van het bedrijf, maar dat is volgens topman DJ Koh zeker niet het geval. Ook goedkopere smartphones kunnen gaan rekenen op de nieuwe functie.

Goedkopere smartphones krijgen ook irisscanner

“We hebben drie jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van de technologie van de irisscanner”, zo begon DJ Koh zijn verhaal tijdens een persconferentie in New York waar ook ZDNet bij aanwezig was. Nadat hij had uitgelegd dat de irisscanner in de toekomst mogelijk ook gebruikt kan worden voor mobiele transacties, ging hij over tot zijn verhaal over goedkopere smartphones. “Door verdere kostenbesparing kan de irisscanner ook terechtkomen in mid-end modellen.”

Samsung lijkt er voor gekozen te hebben om aan de slag te gaan met de irisscanner, omdat de beveiliging van Android niet altijd als positief wordt ervaren. “Er is een beeld dat Android zwak is wat betreft beveiliging ten opzichte van zijn concurrenten. Wij willen de beveiliging uitbreiden die dat beeld kan overwinnen”, aldus de woorden van de voorzitter van Samsungs mobiele divisie. Wanneer we de irisscanner ook in mid-end modellen terug gaan zien, is afwachten.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 7
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.