Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kickstarter-project komt met echte Pokéballs voor Pokémon GO

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2016, 9:08 CategorieGaming

Pokémon GO is momenteel razend populair en het is dan ook duidelijk dat iedereen een graantje mee wil pikken. Dat geldt ook voor GamerReality LLC, dat een Kickstarter-project is gestart om echte Pokéballs op de markt te kunnen brengen. Daarmee kun je niet alleen Pokémon vangen, maar ook nog eens je telefoon opladen.

Pokéball voor Pokémon GO

Op dit moment kunnen Pokémon GO-spelers de virtuele monstertjes vangen door met hun vinger over het scherm te vegen. Om het spel nog realistischer te maken, kwamen Ryan Lupton en Christopher Dittemore met het idee om een echte Pokéball te ontwikkelen. Zodra een monster op het scherm is verschenen, kan de bal ingedrukt worden en wordt de binnenste ring verlicht. Als de bal vervolgens daadwerkelijk wordt gegooid, wordt de Pokémon gevangen. De app merkt dat op door sensoren in de Pokéball.

Gezien de bal van schuim en rubber is gemaakt, hoef je overigens niet bang te zijn dat hij na één gooi direct kapot is. Mocht je überhaupt niet willen gooien, is dat ook geen probleem. Een gooibeweging is voldoende om een Pokémon te kunnen vangen. Dat is nog niet alles, want je kunt de bal ook nog eens inzetten als oplader. Zodra je een USB-stekker in de bal stopt, kun je ook daarmee aan de slag.

Prijs en beschikbaarheid

Op dit moment zijn de Pokéballs te pre-orderen via Kickstarter. Voor een bedrag van 35 dollar ben je de gelukkige eigenaar van een bal. Wel komen daar nog vijftien dollar verzendkosten overheen. Naar verwachting worden de ballen in december verstuurd. Het is echter wel nog even afwachten of Niantic het idee van deze Pokéballs van GamerReality LLC ook ziet zitten. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunnen klanten hun geld terugkrijgen. Tot op heden haalde het bedrijf overigens ruim 17.000 dollar op van de gehoopte 25.000 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.