Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Later-lezen-app Instapaper is overgenomen door Pinterest

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2016, 10:06 CategorieApplicaties

De later-lezen-applicatie Instapaper is overgenomen door Pinterest. De precieze details van de deal zijn helaas niet naar buiten gebracht. Wel weten we dat de apps zelfstandig van elkaar blijven bestaan en dat het team achter de later-lezen-dienst ook gaat werken aan Pinterest.

Pinterest neemt Instapaper over

Instapaper, een pionier op de markt voor apps waarmee je artikelen voor later kunt opslaan, is overgenomen door Pinterest. Het doel achter deze overname is om ervoor te zorgen dat Pinterest-gebruikers meer artikelen voor later op gaan slaan en meer artikelen gaan ontdekken via Pinterest. Wel is het zo dat beide applicaties los van elkaar zullen blijven bestaan. Dus je kunt de app gewoon blijven gebruiken zoals je nu al doet. Daarnaast zal het team achter de populaire applicatie ook gewoon blijven werken aan de app.

Maar het Instapaper-team zal ondertussen ook gaan werken aan de apps van Pinterest. Sinds 2013 is het al mogelijk ook artikelen te pinnen via Pinterest, die eigenlijk een rijke ervaring op het gebied van bookmarken wil aanbieden. Met het overnemen van Instapaper laat Pinterest merken dat er nog een hoop te winnen valt – maar wat precies, is niet duidelijk. Er zijn verder geen details over de deal naar buiten gebracht. Ook is nog niet duidelijk hoe Pinterest geld wil gaan verdienen met deze overname. De tijd zal het leren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.