Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo Yoga Book met Android of Windows officieel gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2016, 23:03 CategorieAndroid

Vanmiddag wisten we het eigenlijk al maar vanavond heeft Lenovo de Yoga Book officieel uit de doeken gedaan. Dit aparte apparaat beschikt over een touch-toetsenbord waarop ook getekend kan worden. Een tablet, met teken- of typtablet, kunnen we het ook wel noemen.

Lenovo Yoga Book

De Yoga Book is volgens Lenovo de dunste en lichte 2-in-tablet ter wereld en is ontwikkeld voor productiviteit on-the-go. Entertainment én productiviteit in één apparaat. De tablet heeft de vorm van een boek meegekregen en waar we normaal gesproken het toetsenbord vinden zien we nu een zwart touchvlak terug. Hierop kan een virtueel toetsenbord verschijnen of je kunt er op tekenen of schrijven. Er wordt dan ook een stylus meegeleverd, inclusief drie tips (punten); een voor tekenen of schrijven op het touchvlak, een voor het navigeren op het touchdisplay en een voor letterlijk schrijven op een notitieblok dat op het zwarte touchvlak ligt. Laatstgenoemde maakt het dus mogelijk om te schrijven op papier en dit vervolgens direct ook op het scherm terug te zien. De pen hoeft nooit opgeladen te worden, beschikt over 2.038 drukniveaus en je kunt de tip van de normale pen door elke andere pentip vervangen.

Lenovo-Yoga-Book-5

Het toetsenbord is dus virtueel en op te roepen. De toetsen zijn voorzien van witte randen maar dus niet echt aan te raken als toets. Het apparaat vibreert licht bij een aanraking, wat het gevoel moet geven dat je toetsen raakt. Het toetsenbord is voorzien van leerfuncties en kan hierdoor woorden voorspellen en zich aanpassen aan de gebruiker. Onder het toetsenbord verschijnt ook een virtueel muisvlak.

Lenovo-Yoga-Book-4

De Yoga Book is 9.6mm dun en weegt 690 gram, wat hem eenvoudig mee te dragen maakt. De behuizing is gemaakt van een combinatie van magnesium en aluminium. Het scherm is 360 graden te draaien waardoor je het geheel in diverse posities – als tablet, als laptop en alles daar tussenin – kunt gebruiken. Het apparaat heeft een batterijduur van 15 uur en komt met een 10.1-inch scherm met een full hd-resolutie. Onder de motorkap zien we een Intel Atom x5-processor terug, vergezeld door 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Ook komt de Yoga Book met een 8 megapixel en een 2 megapixel camera, een usb-poort en een hdmi-poort.

Lenovo-Yoga-Book-1

Lenovo rust de Yoga Book uit met Android of Windows 10, de keus is aan de koper. Bovenop Android 5.0 Marshmallow is de Book UI gelegd, een interface waarmee je het meeste uit de mogelijkheden van het apparaat haalt. Hiermee is het onder meer mogelijk meerdere apps tegelijkertijd te draaien en apps in een taakbalk vast te zetten.

Lenovo-Yoga-Book-3

Video

In onderstaande video worden de belangrijkste features en functies van de Lenovo Yoga Book getoond.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo Yoga Book met Android komt in een ‘Gold’ en ‘Gunmetal’ afwerking op de markt. De Windows-versie krijgt alleen een Carbon Black afwerking mee. De Android-versie gaat 499 euro kosten, de Windows-variant is 100 euro duurder. Met 4G LTE voor mobiel internet moet voor beiden nog 100 euro extra bijgeteld worden. Beide versies moeten vanaf oktober in de Nederlandse winkels liggen.

  • Delen:
Lenovo Yoga Book
Lenovo Yoga Book
Android Marshmallow (6.0) - Windows 10

Reacties

  1. Peter de Jong
    02 november, 2016 om 12:55

    Zeer interessant, die Lenovo Yoga Book, de moeite van het aanschaffen waard. Er is echter een belangrijke vraag: is bekend of het keyboard aangepast kan worden aan de taal waarin wordt geschreven? Zo nee, dan krijg je het gedoe weer met de accenten en andere typische manieren van schrijven. Ik gebruik nu External Keyboard Helper bij mijn Logitech keyboard en de Galaxy Tab S. Is dat mogelijk of is er een andere oplossing?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.